Anda que pais!

Cuba Cuba Cuba!
What to say? What to think? Det liknar inget jag nagonsin sett tidigare. Det kanske liknar det Sverige jag skulle ha vaxt upp i om jag fotts hundra ar tidigare. Who knows..
Men jag vet inte om man egentligen kan forvanta sig nagot annat av en av varldens absolut sista kommuniststater. Trots att de numera har Raul pa topp kommer landet styras i Fidels anda atminstonde sa lange han lever, formodligen ett bra tag efter det.

Det ar sa mycket vi har sett och upplevt de senaste dagarna att jag skulle kunna sitta har resten av natten och bara skriva men da skulle jag a andra sidan inte ha rad att ta mig hem sen for Cuba ar ett valdigt dyrt land.
Vi har hunnit med Habana och Vinales och kom idag till Trinidad (Cubas worst kept secret, enligt Lonley Planet). Daremellan har vi akt en hel del buss sa vi har hunnit med att se ganska mycket av det har landet bara efter knappt fyra dagar.

Allt ar verkligen gammalmodigt. Djur, eller snarare boskap, overallt. Nar vi kom till Vinales langtade jag otroligt mycket efter lugn och ro och tystnad. I alla fall pa natten efter att inte ha sovit ostort pa over tva veckor. Men icke. Magsjuk blev jag istallet och hann med i alla fall sex stycken spyrundor (ursakta arligheten) innan vi vacktes av nagot som lat ungefar som en bondgard. Hundar tuppar grisar och diverse andra oidentifierade djur lat overallt. Sa mycket for den somnen.

Havanna avskyr vi. Unisont. Jag ar inte helt saker men jag tror att byggnadsstilen kallas colonialstil och med tanke pa Cubas historia sa skulle det ju passa in ganska bra. Det har varit en otroligt vacker stad en gang i tiden men nu likar det snarare en enorm krigsruin. Raserade och overgivnad hus vart man an ser. En del ar bara som skelett, dar alla golv och vaggar har forsvunnit.
Det ar manniskor, bilar och avgaser overallt och alldeles for hog ljudniva pa hela scabraket. Sa nar vi horde att de tre studenterna som bodde i samma hus som oss skulle stanna i tre manader hade vi lite svart att forsta hur de skulle kunna overleva. Well, that's their problem.

Pa ta om problem. Mitt sprak. Borjar. Ga. Riktigt daligt. En evig blandning av svenska engelska spanska och danska. Sanne som reser med oss ar danska sa jag forsoker lara mig. Annars pratar vi engelska med varann. Sa var forsta middag i cuba (spannande, olustigt, facinerande, gripande illa-till-mods-gorande, jag ska beratta om det nasta gang nar jag har lite mer tid) var med en cubansk kille. Samtalet med honom var pa spanska, Lott forsokte forsta, nar jag och Sanne inte forstod diskuterade vi pa engelska och till slut oversatte jag till Lott pa svenska. Det var snabbt i svangarna den kvallen.

Nu ska vi bege oss tillbaka till var alskade patio pa taket har i Trinidad for lite middag. Imorn aker vi till playa ancon och battrar pa brannan. Vilket definitivt behovs efter ett par dagar utan egentligt solande.
Hoppas ni har det bra alla dar hemma och att snon ligger kvar. Det gor i alla fall oss avundsjuka! Puss o kram. Love you. Byyyeee!

Kommentarer
Postat av: Pappa HB

Erosionen av byggnader har säkerligen gått långt som ni konstaterat, men människorna? Hur är det med dem? Har ni fått kontakt på några barer? Musiken? Cigarren? Här hemma är det kallt, isigt och snöigt blandat med underkylt regn. Njut av värmen och var glada att ni slipper vår nya väderstrategi som är på modet; The Siberien look. PS Inga artiklar alls om klimatförändringar på över en månad.

2010-01-29 @ 09:37:07
Postat av: neao

Asså snö har vi väl. Men det värsta är isen!! Jag ramlade (läs: slog halvt ihjäl mig) två gånger igår och ingen av alla de cirka 40 pers som gick runt mig från färjan frågade hur det gick eller försökte hjälpa mig upp. Jävla blyga, pinsamma svenskar!! Poängen med denna kommentar med negativ klang var att ni har inget att vara avundsjuka på.

Puss!

2010-01-29 @ 11:54:05
URL: http://neao.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0