Baby, we're back!!

Vi är framme. Landade och hela. Väntar med spänning på att få lämna planet och springa ut till väntande familjer! Ikväll trillar trippens bästa pics upp på bloggen. See ya!

Lott och Tott signar ut

Nu checkar vi ut fran Playa!

Kanns riktigt underligt att vi kommer vara i Sverige om sjutton timmar, om jag har raknat ratt, finns stor risk att det inte ar sa.

Mitt eviga resemotto ar: "Det basta med att resa ar att komma hem." Och denna gangen stammer det mer an nagonsin! Magen bubblar av go hemlangtan:)

Snart ses vi allihop!

.

Vi ar tillbaka i Mexico. California var lovley och vi vill tillbaka sa fort som mojligt. Kanske nasta pask funderar vi pa? Eller hur ar det egentligen ap universitetet, har man novemberlov? Jag gissar pa nepp men jag gillar tanken, det hade varit gott.

Tack Mads och Fletchers for att vi fick bo hos er!

Jag gissar att man kan summera vara tio dagar med Yoghurtland (vi at dar ohalsosamt manga ganget) shopping i allmanhet och Urban Outfitters i synnerhet. Perfekt!

Imorn hoppas vi pa sol, da ska vi aka till dromstranden i Tulum och jobba pa brannan. Om det ar osoligt ska vi ladda upp bilder. Ja, ni lar ju marka vad som hander.

Pa tisdag bar det av hemat, pa onsdag ar vi ater i Goteborg. Vilken harligt tanke. Vi kanner oss klara nu.

Tänk att ni fortfarande har vinter hemma..

Inte ens en vecka kvar till svensk mark. Stört. Det är lite delade meningar om det där med att åka hem, men en sak är vi i alla fall överrens om, vi hade kunnat stanna i Santa Barbara länge till, vilken härlig stad!
Dagarna har helt ärligt mest gått åt till att shoppa. Lite för mycket. Men vi tycker att det lite är grejen med USA, det där med shopping alltså. Och så äter vi yoghurt glass, minst två gånger om dagen. Dom har ett underbart ställe här som heter Yoghurtland, vad annars? Där man tar en kopp, man häller upp sin glass själv (det finns säkert femton smaker) sen går man över till fruktdelen, tar en massa frukt och jobbar sig till toppingsavdelningen och kan eventuellt bli väldigt besviken om man har för lite plats i koppen kvar (vilket egentligen inte borde vara möjligt med tanke på hur stor den minsta storleken är) och toppar för fullt med allt man kan tänka sig och sen lite chokladsås på det, heaven!
Idag har vi vår sista dag i SB. Mads är ledig och vi ska chilla omkring. Har tagit en ofrivillig sovmorgon och ska snart äta frukost. Det blir fine frukost för att fira att bror har blivit med kort:). Grattis!
Sen ska vi till hamnen och stranden innan det kanske blir restaurang kväll. Det hade varit mysigt.
Imorn tar vi bilen (vi har bil! en fin silvrig corolla som går hur bra som helst att köra, automat är som en leksaksbil) längs med kusten ner mot Newport Beach. Vi tar kustvägen och cruisar förbi Malibu, Santa Monica, Venice Beach, Long Beach och Hermosa Beach. En mycket angenäm tripp. Annat än E20!
Det blir en eftermiddag i Newport innan vi beger oss till Anaheim och Disneyland med vår vän Dave!
Jag pratade med pappa igår. Han sa att det fortfarande låg tjugo centimeter snö i trädgården. Det är sjukt. Vi tycker synd om er. Här är det tjugofem grader plus och svenskt sommarväder. Tänk vad underbart det kommer bli med sommar snart, de måste ni ju längta efter där hemma!

Några Cali-dagar

Idag har vi shoppat shoppat shoppat. Vi har spenderat åtta timmar och alldeles för många dollar på ett enormt shopping-outlet och är nu snyggare klädda och lyckligare än på länge!
I söndags hängde vi i Hollywood, gick på stjärnorna lekte Oscarsvinnare, spanade på hus i Beverly Hills, glassade i Santa Monica och tog en close up på skylten.
Igår käkade vi lunch med Madde på campus, sjukt fin skola!
Imorn ska vi shoppa vidare i den underbara butiken Urban Outfitters och sen blir det lite fint under på Victoria Secret.
Vi äter på Yoghurtland varje dag, har ätit lite för många hamburgare, men inte många för många. Vädret är underbart, svensk sommar med tjugofem grader och strålande sol. En helt annan värme än nere i tropikerna. Jag tycker om den här värmen så mycket bättre. Känns som hemma. Och i matbutiken idag hade dom hyacinter och tulpaner, tillbaka i köket på tandkullegatan på nolltid.
Dagens lycka heter ett armband från Juicy Couture. :)

Saker vi lärt oss idag:

  • Att spela beer-pong på amerikanskt vis.
  • Att Californier visst är amerikanska.
  • Att shoppingen är sjukt billig och rolig!
  • Att vi trivs så sjukt bra, är otroligt glada att vi gjorde denna resan!

Saker vi lärde oss igår:

  • Om man tycker att 27 dollar är lite väl mustigt för att åka taxi från hamnen till flygplatsen, säg: "are you crayz?!" och hoppa in i närmsta buss. Då kostar taxin nämligen bara 12 dollar. Trots att "27 är den officiella avgiften".
  • på Alaska Airlines tycker man att en "Asian wrap" är en trött grön (dock inte möglig) tortilla innehållande morot, sallad och kyckling som smakar som om den kokats i endast vatten. Vilket förmodligen också stämmer. För detta tycker Alaska Airlines att man ska betala 6 dollar, lika mycket som för en öl. Dom tycker även att man får skylla sig själv om man har packning med sig och bestraffar detta med en avgift på 15 dollar per in-checkat bagage.
  • Det går alldeles utmärkt att sova i fyra olika sängar, i fyra olika länder på lika många dagar och dessutom förflytta sig tre tidszoner. Man blir bara lite slut i skallen.
  • Vi är nu längre bort från Sverige än vi någonsin varit. Nio tidszoner, huvaligen! (Mulle Meck)
  • Även om man bara har 21 h i Mexico innan man ska infinna sig på flygplatsen igen är det sjukt värt att ta båten ut till Isla Mujeres. God glass, härligt sällskap och strålande sol, we like!

Dom slappte in oss!!

Vi ar framme! Vi ar chockade! Los Angeles ar fan (det kravs verkligen en svordom) det storsta vi nagonsin sett!! Det var lampor at alla hall enda till horisonten under inflygningen. De varldsvana goteborgarna kande sig vaaldigt sma.

Vi ar forovrigt valdigt nojda med att overhuvudtaget ha tagit oss in i landet. Vi som varit pa Cuba och allt, mohaha!

Vi kommer till landvetter den 24 mars 15.25. Lott ar lycklig over sin vantande valkomstkommite bestaende av mor och DORIS. Tott hoppas pa att en bilkorande bror joinar.
Alla ni andra som har vagarna forbi ar sa klart ocksa varmt valkomna!

Nu ska vi sova lite. Valkomnstchampagnen borjar gora sig pamind och vi borjar bli trotta. Imorn vantar shopping och efterlangtad reunion med Madde i Santa Barbara! Tank vad vi har det bra :)

Horrududu bror var inte sa kocky bara for att du ska till stockholm! fast jag ar stolt over dig:)

o lite mer bilder..

totte sover, o lotta har trakigt, vilket innebar att jag lite vackert har tagit mig in pa bloggen for att lagga upp lite bilder...
Hur man klarar en lang bussresa bast.. kop garn, stickor, sidenband och bomullstrad..
vi kande oss helratt i sallskapet framfor disken...utsikten fran kudden....spegelblankt.....?huset vi bodde i...nybadade o glada!den "smala" stranden.ja, pappa, vi har varit i en nationalpark o tagit massa kort... skulle det finnas djungeltracking i gronbiologin sa skulle tove fa mer an mvg!!

Ater mot civilisationen

Vi ar tillbaka i San Jose. Resan fran Panama gick bra och smidigt aven om det tog tolv timmar total. Nar jag kommer hem gar buss bort. Fullstandigt. Sparvagn kan ga, men bara ner till Tintin och Tigerbutiken.

Vi har haft nagra riktigt harliga dagar nere i Panama. Lite semester, vi har stannat pa ett och samma stalle i fyra natter och inte lagat nagon mat sjalva. Inte betalat sa mycket av den obetalade maten heller iof, ibland har man det bra.

Pa natterna traskade vi ut pa stranden, bojde huvudena bakat och bara forundrades. Vilken stjarnhimmel Panama bjod pa, timme efter timme, natt efter natt. Ville bara stanna dar.
Vi sag trevisemannen och jag behovde bara blunda for att istallet se tandkullegatan framfor mig, jag vet precis var trevisemannen ar dar hemma, precis ovanfor peterssons forra hus. Vi sag en perfekt och klar karlavagn och the southern cross. Och vintergatan, vi sag vintergatan! Det ar en upplevelse som forundrar mig varje gang, hur odmjuk och liten man blir. Det dar speciella skimret mellan stjarnorna som far en att undra hur det ar mojligt med sa manga stjarnor samtidigt. Ju langre man tittar ju fler blir dom.
Men bror du kan vara lugn, du missade pa ett satt ingenting, det var inte som Venezuela.

Igar brandes rumpor lite for mycket for att det skulle vara mojligt att overleva en dag i buss. Men har ar vi i San Jose, nio busstimmar senare och fortfarande vid liv. Aven om vi ibland onskade att vi solat magen igar istallet. Men min backpackerfilosofi ar att sa lange man inte branner sonder axlarna klarar man det mesta.

Imorn borjar resan tillbaka till civilisationen. Pannkakor och pizza-rester till frulle, that's a keeper! Sen tar vi lunchflyget till Mexico, vinkar av Sanne som reser vidare mot sushi i Playa medan jag och Lott aker ut till var favorito Isla Mujeres for en natt med carbonara och tequila i vanlig ordning.
Och pa torsdag.. trummis... US and A! Vilket aventyr. Det kanns som en helt annan resa, kommer bli gjutet!

We're in Panama!

Vi hamnade i Panama! Stillahavskusten, vilket bra val! Just nu bor vi mer eller mindre pa stranden. Man skulle kunna ga sa langt som att saga att vi campar, fast easy-camping mer. Och nej, jag langtar inte till First Camp, jag gillar den har sortens camping mer.

Pa nerevaningen ar det en stor restaurang och chillplace. Fullt med surfbrador och ljusslingor i "taket". Pa overvaningen ar det ett stort golv med sangar och luftmadrasser, inga vaggar, inget som stor. Tio meter upp till halmtaket och underbar utsikt ut over stranden och havet. Enda gangen vi ar inom fyra vaggar ar pa dass, till o med duschen ar utomhus.

Ikvall blir vi bjudna pa middag av tva grannkillar som just nu spelar gitarr till ljudet av vagorna, japp vi har det bra!

 

Det var dock lite jobbigare att ta sig hit.

Forst var vi oense om vi over huvudtaget skulle ta oss till Panama och nar vi val bestamde oss insag vi att vi inte skulle hinna ner pa en dag utan fick ta det i tva etapper. Stracka ett var fran San Jose ner till gransen med direktbuss sex timmar som blev atta.

Lott har en liten lista over saker som hon avskyr, 1) barn som skriker 2) flyga 3) brusande radioapparater 4) langdistansbussar dar man maste sitta still. Vi hoppar pa, jag och Sanne satter oss pa ena sidan och Lott hamnar brevid en gammal tant som har, tada!, en radio som, tada! brusar!

L: Det finns inget jag hatar mer an brusande radioapparater..!

T: jo.. (paminner om sakerna fore pa listan)

L: Okejda, men anda!

 

Det tar tva sekunder innan ungen pa raden framfor borjar tokskrika. Jag flinar, tittar pa Lott, borjar skrattahysteriskt och hor natt och jamnt nar Lott langsamt sager:

"Tove," (hon anvader bara mitt namn nar det ar nagot pa riktigt) "vill du do?"

 

Det var en rolig bussresa. Vi larde oss aven att i Costa Rica anvander man inte horlurar. I Costa Rica anvander man hogtalare. Det gor val inget om man lyssnar pa tre olika latar samtidigt?

Det ar inte heller sarskilt costaricanskt att byta bloja pa toaletter. Varfor det nar man lika garna kan gora det i bussen? Da slipper man ju ga ut! Ni skulle ha sett Lotts min!

 

Val nere vid gransen hittade vi ett trevligt rum och settled down. Da plotsligt horde vi en valkand sommarplaga, dom spelar botten anna! Och inte vilken version som helst, den svenska verisonen!

Fullkomligt overtygade av att det maste komma fran en bar springer Lott och Tott dansande ut pa gatan och upptacker da att musiken kommer fran en bil. Det finns inget annat att gora an en liten gatudans!

Vilken publik vi fick! Det var en bra kvall.

 

Natten och nasta dag var desto mindre bra. Jag vaknar fyra och spyr och magsjukan ar igang. Great! Vi som skulle over gransen nar dom oppnade klockan sex. Icke. Tre timmar senare kanner jag mig lagom bra for att kunna sta upp och de narmsta tre timmarna som spenderas i minibuss ar pest och pina. Men forudmjukelsen blev inte fullbodad, jag spydde inte i bussen. Skont det.

 

Igar var jag lite halvseg resten av dagen men blev battre och battre. Efter en natts underbar somn pa luftmadrass var jag pigg och glad igen i morse. Och sen dess har vi lekt i vagorna hela dagen! Var ansiktsfarg ar darefter. Det ar sa latt att glomma att man ska smorja in sig mer an en gang nar man har sa roligt som vi hade idag. Hoppas ni har det roligt dar hemma ocksa! Fortfarande sno?

 

Pa torsdag aker vi till California. Da blir det aka av! Six Flags och Disneyland, here we come!


what's up?

Vi vet inte vad vi ska goooora! Traaaak!

Det regnar tydligen bajsmycket i Puerto Viejo sa den iden avblastes ganska snabbt, och med det forsvann aven Tortugero. Da kom vi pa tanken:

Let's go to Panama!

Varforente? Men Panama ar ett valdigt langt land skulle det visa sig. Buss ner till City och kanalen tar sexton timmar och dar gar aven min smartgrans, det ar inte direkt Columbuss-bussar vi snackar om.
Istallet finns det ett stalle pa caribiska kusten som heter Boca del Toro, turisttjofrejs med en massa aktiviteter. Sen kom vi pa att det ju ar pa den kusten det regnar. Jaha, nehe, nagot nytt?

Sa nu lutar det nog at att vi aker ner till stillahavskusten istallet. Finns nog inte sa mycket att gora dar men det ar ett nytt land i alla fall :).

(Vi undersokte till o med att aka till Peru. Men det kostade 8350,75:- liiite for dyrt.)

En sista vecka i CR

Vi har det gott! Idag har vi varit i nationalparken och traskat runt. Hittade en stenig strand, gick vidare och hittade en sandig strand. Dar badade vi. Vi sag en massa apor. Den roligaste var pa den sandiga stranden. Han snodde en macka med skinka. Da stallde sig en annan apa brevid och gjorde "fattig man.."-handen. Da fick han lite mat. VIlken aphirearki!

Ikvall aker vi tillbaka till San Jose och letar upp var danska. Imorn beger vi oss till den karibiska kusten och Puerto Viejo. Hall tummarna for att jag far min vilja igenom sa att vi aker till Tortuguero sista dagarna, hade varit sjukt haftigt!

Sen aker vi till.. lalalala... California!!!

Quepos..?

Vi blev ju som sagt lite trotta pa San Jose, eller i alla fall trottnade den alltid sa lattuttrakade Tott, Lott hade nog klarat att traska runt ett tag till. Sa traffade vi en Hollandsk tjej (faktiskt samma tjej som Lott rymde ivag med igar) som skulle till Quepos. Quepos skulle tydligen ha en nationalpark, well, let's go then!

Sa vi betalade och hoppade pa bussen, att det skulle ta tre timmar och att vi skulle vara tvugna att aka tillbaka till San Jose imorn igen bekymrade oss inte ett dugg just da. Pa bussen kom vi fram till att det kanske skulle vara en bra ide att kolla upp var detta Quepos egentligen ligger. Jag tankte mig nagonstans upp i bergen i mitten av Costa Rica och Lott trodde det var pa den karibiska kusten. Sa fel vi hade! Vi var namligen pa vag ner till den pacifiska kusten.

Under de fyra och en halv timmarna som bussresan tog (trodde ni verkligen att den skulle vara i tid, vi ar i centralamerika!) blev vi mer o mer nojjiga, vart skulle vi hamna? Det kan ju inte sluta val och dessutom borjade Lott klaga pa att hon hatar att aka buss och fick det aven att lata som om det bara hade varit min ide att lamna San Jose och, ehm, tryggheten dar (vilket ju till storsta del stamde). Sa kom vi fram! Och det var inte vilken liten skithala som helst, det var en liten skithala med livemusik, mycket trevligt!

Sa vi har precis kommit tillbaka till det mycket trevliga hostlet Stormunnade Grodan som vi bor pa, (vi har pool, de ni!) efter middag med vara tva nya kompisar fran Irland och Holland. Tjejen fran holland bor vi med och det ar aven henne vi ska till nationalparken med imorn. Break a leg!

Duvor och sol pa plaza central

Idag fordrev Lott och Tott tid med att titta pa duvor pa torget nere i stan. Duvor kan faktiskt vara mer underhallande an man tro. I synnerhet den stora pilska duvan som sprang (japp, costaricanska duvor flyger inte, dom springer) omkring och letade efter ett lampligt parningsoffer, men han var nog inte sa popular for alla bara sprang ifran honom hela tiden. Eller sa ar det bara en del av ritualen, vem vet, sa lange orkade vi inte stanna.

Det ahr varit mulet hela formiddagen och sa plotsligt nar vi satt dar pa torget och huttrade (inte sa mycket for att det var kallt utan for att vi precis tryckt varsin glass) sa kom den, solen! Vilken harlig kansla nar man kanner hur hela kroppen tinas upp och liksom blir mer levande.
Sa jag kan ju forsta att ni dar hemma ar lyckliga i solen just nu (eller ja, inte just nu for den har val gatt ned vid det har laget) eftersom solen bara var borta tjugo timmar har inkl natten innan den kikade fram igen.

Hur firas solens aterkomst dar hemma? Nagot speciellt som star pa schemat?

Jag blir bara rikare och rikare

I borjan kunde jag inte bestamma mig for om det var en bra eller dalig egenskap men nu ar jag helt overtygad om att den maste vara bra. Jag hittar pengar! Mest hela tiden och pa de knepigaste platserna. Det skona ar att det alltid ar helt moraliskt korrekt, det ar namligen mina pengar. Men eftersom dom aldrig ar borttappade och jag aldrig saknar dom kanns det bara som om jag blir rikare och rikare.
Igar hittade jag tex 10000 colones i bhn, de ni!

Utflykt

Nu har vi trottnat pa San Jose. Ska mota upp med Sanne och Kevin har imorn sa tills dess aker vi pa en liten overnattningstur till Quepos och imorn ska vi till Parque Nacional Manuel Antonio pa lite upptacksfard. Blir nog trevligt. Fram tills bussen gar i eftermiddag ska vi sla ihjal tid pa samma satt som igar, traska omkring i San Jose och ata glass. Igar blev det en sex-timmars-promenad, idag blir det nog lite kortare. Hoppas ni har en trevlig onsdag dar hemma!

Bloggafton

Ikvall roar vi oss med att lasa bloggar eftersom att man, just de, inte ska vara ute pa San Joses gator nar det ar morkt. Hur vi en letar och forsoker hitta trillar vi alltid tillbaka till broderna  Alex och Calle Schulman. Det ar sa det alltid blir, forsoker hitta nya men dom ar fortfarande roligaste.

Mer dagligen foljda bloggar ar

Neao om slutspurten infor studenten
Kusin Emma om aventyrsresan genom Argentina, Chile, Brasilien och Cuba.

Roliga ar dom, skriver lagom ofta:)

En forsvunnen Lott och ett kart aterseende

Lott kom bort idag. Om hon skulle varit borta pa riktigt insag jag det nog lite for sent maste jag inse.

Hon fragade "tror du jag kan springa ner och kopa cola en snabbis? sjalv?" "jaada". Hon forsvann och jag forsvann ocksa, in i datorvarlden. En halvtimme senare insag jag att hon inte kommit hem an. Jag insag ocksa att det var morkt ute vilket jag helt missat nar jag tyckte det var en bra ide att ga ut i San Jose sjalv, Costa Ricas farligaste stad (aven om vi inte riktigt kan forsta varfor..).

Jag funderade pa vad jag skulle ta mig for? Ga ut och leta? Fortfarande morkt, kanske inte sa bra ide. Jag gick ut pa gatan och spanade lite. Gick at hoger dit Lott skulle ha gatt och fragade en kille om han sett nagon som sag ut ungefar som mig. Nepp, ingen den senaste halvtimmen.

Borjade bli mer och mer nervos och bestamde mig for att ga tillbaka till hostlet. Hittade en svensk kille och borjade tala ut om min nervositet att jag tappat bort henne. Da kom hon! Vilket kart aterseende, kramkalas!

Lott hade hittat en hollandsk tjej och inte tyckt att tjejen borde ga omkring sjalv. Sa hon foljde med henne till donken dar tjejen kopte mat. Sen gick dom hem. Hon tankte pa mig vilket kandes fint.

I lyckan att aterfinna henne glomde jag att skalla pa hunden som kom hem. Det kanns fint i efterhand.

..?

Astra Zeneca lagger ner hela Lundkontoret. Under en femarsperiod. Jag hade tankt vara fardig om fem ar. Ar det sa smart?

Jävla knott!

Vi har sovit uruselt i tva natter. Inte sa mycket pga varmen (som stor otroligt mycket den med) som for dom sma flygande illbattingarna. Denna gangen ar det inte sa mycket myggen som stor, eller ja, man blir i alla fall forvarnad av deras irriterande ljud och kan flakta vilt med tacket och formodligen bli biten anda. Nepp istallet ar det knotten som slar till, tyst pa ta kommer dom smygande och slar sig ner dar det sticker ut lite hud under tacket. Vilket har resulterat i bett pa hela kroppen, dom pa fingrar och tar gor ondast medan det pa min ogonlock definitivt ar snyggast! Jag kan inte riktigt oppna ogat och ser sadar halvfel ut, skal!

Fick sms av Mia imorse "Jag har Siri denna veckan". Inget kan fa mig att angra min skidlararpenison sa mycket som Siri, vilken unge! Otroligt harlig men med en vilja av stal, tur att hon har Mia. Hoppas familjen Hylin kommer tillbaka till pask, da ska det bli aka av! :)

Grattis alla Marior!

Trillade in pa aftonbladet tidigare och upptackte till min forvaning, och fornojdhet, att jag har halvnamnsdag idag. Detta maste ju firas! Det slutade med tva vattenmelonsslush och ett par svarta hawaiianas. Da mar man lite extra bra!

Om ni dar hemma vi ha lite Costa Rica-kansla, grav fram era flipflops langt in i garderoben, ta fram mixern, dela en vattenmelon i lite mindre bitar, slang pa en massa is och mixa! Godaste ever, ja, efter starbucks frappuccino sa klart :).

Pa fredag ar det Tove, da onskar jag mig en cheddarost i vanlig ordning.

RSS 2.0